Снимка ПиксабейПетел продължава да следи как в южната ни съседка Гърция

...
Снимка ПиксабейПетел продължава да следи как в южната ни съседка Гърция
Коментари Харесай

Гърция разширява локдауна

Снимка Пиксабей

" Петел " продължава да следи как в южната ни съседка Гърция се борят с разпространяването на ковид.  Гърция разшири ограничаващите ограничения за повече региони от страната, с цел да спре разпространяването на COVID-19, само че ги анулира в други, където броят на инфектираните понижава.

От днес на островите Калимнос, Кефалония и Тасос, град Ираклион на Крит, Коринт, Немея и Аргос на Пелопонес и солунското предградие Евосмос е разгласен локдаун до 1 март, оповестиха гръцките управляващи. Това значи затваряне на учебни заведения, фризьорски салони и магазини, като се изключи тези за артикули от първа нужда, написа Novini.bg.

Според Вана Папаевангелу от комисията за заразни заболявания епидемията не отслабва, а с английския вид на вируса са инфектирани над 760 души. Тя сподели, че здравните управляващи са обезпокоени от съществуването и на южноафриканския вид в Евосмос.

Броят на приетите в болница пациенти с COVID-19 е повишен до приблизително 218 дневно, а заетостта на интензивните отделения в атинските лечебни заведения е достигнала 83 %. В други региони обаче броят на инфектираните понижава и управляващите анулираха рестриктивните мерки на островите Санторини и Закинтос, в Спарта и град Агиос Николаос на Крит.

Гърция, която се справяше по-добре от другите европейски страни при започване на пандемията, бе принудена да вкара непълен локдаун през ноември, откакто броят на инфектираните се повиши, заплашвайки да претрупа здравната система, разтърсена от десетилетната финансова рецесия. По-рано този месец държавното управление разгласи цялостен локдаун в Атина, с цел да обуздае скока на случаите на ковид.

Днес здравните управляващи оповестиха за нови 1460 случая на инфектирани и 28 умряли, с което общият брой на инфектираните доближи 177 494, а смъртните случаи станаха 6249.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР